Round Square – Cabinets

Ik kwam thier van daalen ook tegen op de Dutch design week, hij stond daar met zijn VAPOUR light. Ik ben onderzoek naar hem gaan doen en kwam nog een veel (naar mijn mening) interessanter object tegen: de Round Square – Cabinets.

Waneer Iris en Ruben zeepbellen in de lucht aan het blazen waren wilde ze eigenlijk deze tijdelijke schoonheden vastleggen in een kader. Ze hadden beide de fascinatie van een drijvende zeepbel die zich aanpast aan zijn omgeving tot dat deze kapot gaat. Ze wilde deze nieuwe reeks maken van glas in combinatie met hout. Ze kwamen op het idee om een ronde zeepbel van glas te blazen en deze vast te leggen in een vierkant frame van hout. Hout en glas hebben allebei hun unieke eigenschappen, wanneer je deze combineerd moeten ze met elkaar omgaan. Nat hout wordt dan ook vaak gebruikt als een mal maar wordt minder vaak gebruikt voor het definitieve eindproduct, maar Iris en Ruben zagen ditw el als en mooi matriaal voor het eindresultaat. Met deze nieuwe methode konden ze verschillende objecten maken met waardevolle voorwerpen erin.

De combinatie glas en hout vind ik erg mooi bij elkaar passen. Het concept het collecten van waardevolle voorwerpen in de glazen bol vind ik echt fantastisch. Zeker omdat glas een transparant materiaal is.

http://thiervandaalen.com/round-square-cabinets/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s